Een even interessante wedstrijd als het scholenkampioenschap is het Vlaams kampioenschap. Het enige verschil tussen deze twee wedstrijden is dat op het Vlaams alleen de beste judokas van Vlaanderen mogen meedoen. Wat het net eens zo moeilijk maakt want overal is er spektakel te verwachten. En dat was ook deze keer ook het geval.
Hasselt werd vertegenwoordigd door de broers Vandevenne. Niels vocht mee bij de cadetten in de –50kg. Maar het was weer eens duidelijk dat het weegschaal virus op het Limburg wel degelijk had toe geslagen. Deze keer was het al geen grote ramp meer want Niels zat in de juiste categorie. Hij heeft zich enorm goed geweerd maar verloor spijtig genoeg. Het kampioenschap eindigde voor hem toen zijn tegenstander de volgende ronde geblesseerd raakte en niet meer verder kon. Niet getreurd volgend jaar ben je nog altijd cadet Niels en dan pak je hem maar terug!
Dimitri (-90kg) had vandaag zoiets wat men een topdag noemt. Hij gooide de ene ippon na de anderen en werd zo verdiend eerste. Proficiat en veel geluk op het Belgisch.
Er was veel amusement en er waren veel mooie en boeiende kampen te zien, bij veel kampen was de spanning te snijden. Spijtig genoeg liep de dag voor sommige judokas minder leuk af dan voor anderen maar ik heb mij des ondanks goed geamuseerd.
Langs deze weg zou ik nog eens graag Jacques en Chantal willen bedanken om mij mee te nemen. Thanks!
Laura