Belgisch Kampioenschap Senioren

Op zaterdag 5 November was het zover. Na zijn bronzen medaille op het Vlaams Kampioenschap mocht Dimitri aantreden op het Belgisch in Charleroi. Samen met het bijna voltallige bestuur ( Wilfried, Sabine, Jos, Chantal en Jacques) en de 2 kampioenen in wording Nicky en Niels vertrokken we om half 7 ‘smorgens; fit en wakker? We maakten van de gelegenheid gebruik om de organisatie te gaan bekijken voor ons Belgisch volgend jaar.

Daar dit Dimitri zijn eerste Belgisch Senioren was,wisten we niet goed wat te verwachten, want zoals de krant eerder al schreef ging hij zware kanonnen tegenkomen.

Rond 11u30 was het dan zover. De eerste kamp was tegen de zilveren medaillewinnaar van het Waals. Dimitri kwam op voorsprong met een yuko en een overwinning zat er in. Maar bij een gelijktijdig ingezette aanval van beide judoka’s was de andere net iets minder uit evenwicht en Dimitri verliest met een ippon.

Nu was het wachten op de herkansingen. Bij Dimitri, die tot dan toe vrij kalm leek, begonnen de zenuwen nu ook merkbaar te worden. Bij ons gierden die al langer door het lichaam( vooral Sabine en Chantal) vrouwen,hé.

Om ong. 15u30 was het tijd voor de eerste herkansingsmatch. Deze duurde net 7 sec. en Dimi vloerde zijn tegenstander met een mooie ippon.

1 uur later mocht hij dan kampen voor de bronzen medaille. De vechtlust stond ditmaal duidelijk op zijn gezicht. Ondanks het imposante figuur van zijn tegenstander slaagde Dimi erin na een Waza-ari score de kers op de taart te zetten met een mooie ippon-seoi-nage de andere in ippon te gooien. Applaus in de zaal en grote blijdschap bij de Hasselaren!!!

Zover geweten is dit de eerste keer de laatste 40 jaar of zodat iemand uit onze Hasseltse club een medaille haalt op het Belgisch Senioren maar hopelijk niet de laatste ( dit voor de jonge lichting). Een dikke proficiat aan onze Dimi en heel veel dank aan de mensen die hun zaterdag hebben opgeofferd om hem te komen steunen in Charleroi.

Om 22u kwamen we moe maar gelukkig met een mooie medaille terug thuis.

Chantal