Limburgs kampioenschappen te Opglabeek.

Op zondag 15 februari vond het Limburgs kampioenschap (PK) voor de jeugd door in Opglabeek. Van onze club waren er 8 deelnemers verdeeld over al de categoriën. Voor de meesten was het de eerste keer dat ze konden opwarmen in een apparte ruimte en niet op de wedstrijdmat.
Na deze nieuwe ervaring beten de cadetjes de spits af. Yannick werd derde na helaas twee matchen te hebben verloren. Maar hij is erbij voor het Vlaams kampioenschap waar onze Yannick revange kan nemen! Piet werd mooi tweede na twee matchen te hebben gewonnen, maar in de finale moest hij jammer genoeg de duimen leggen tegen een sterkere judoka. Nicky verloor voor derde plaats en valt dus juist langs het podium. Volgend jaar beter zou ik zo zeggen. Niels was aan een goed tornooi bezig en stond dus in de finale, daar moest hij het opnemen tegen zijn zwart beest: Tom. Niels verloor deze kamp, maar volgens onze trainer was het echter een beetje onterecht.
Na de “kleintjes” kwamen de beloften in actie. Jorn won zijn eerste match, maar kon in de tweede ronde niet voorbij zijn tegenstander. In de herkansingen komt Jorn in de finale, maar door een foute wurging krijgt hij uitsluiting en moet daardoor stoppen met het tornooi. Enkel Jacques wist wat er juist gebeurt was en moest dus aan iedereen van de supporters, en Jorn uitleg geven over het gepleegde feit. Stijn verloor in de eerste ronde en erna spijtig genoeg ook in de herkansingen. Eveneens was hetzelfde lot beschoren voor Joke. Blijven trainen en dan komt het er volgende keer wel uit.
Bij de juioren was de enigste deelnemer Dimitri die ondanks een blessure toch wou aantreden. Hij werd eerste na vier matchen te winnen waaronder drie in de eerste paar seconden.
Onze club heeft het dus zeker niet slecht gedaan !!! Van de acht deelnemers waren er vier medailles. De gemedailleerde zijn geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap in Herentals op 28 februari voor de meisjes en op 29 februari voor de jongens in Herentals => wij vragen zoveel mogelijk suporters voor onze jongens aan te moedigen.
!!! Tot slot wens ik iedereen veel geluk in Herentals !!!
Dimitri Vandevenne