Jacques heeft al 30 jaar zwart:

Zo af en toe mogen we onze trainer ook eens in de bloemetjes zetten. Wat is daar nu een betere gelegenheid voor als wanneer hij net iets meer als 30 jaar in het bezit is van zijn zwarte gordel.
Jacques is begonnen met judo op 12-jarige leeftijd om zijn conditie iets op peil te brengen. Als een echte judoka ging hij ook om ooit een zwarte gordel te hebben. Hij verwezenlijkte die droom 3 dagen voor zijn 18de verjaardag. Wat nu iets meer dan 30 jaar geleden is. Zoals jullie waarschijnlijk al weten is dit ondertussen een 3de dan geworden.
In die 30 jaar heeft Jacques niet stilgezeten. Hij geeft een cursus hulptrainer, ABO cursus en een cursus trainer gevolgd. Hier slaagde hij altijd met mooie cijfers. Dit is trouwens in februari 20 jaar geleden. Nu na al die tijd gaat onze trainer nog altijd 3 à 4 maal per jaar naar de bijscholing. Zo zie je maar je bent nooit te oud om nog iets bij te leren.
Jacques nog maals bedankt voor alles wat je al voor ons gedaan hebt, doet en hopelijk nog lang zult blijven doen. Geniet nog veel van je nieuwe gordel.